Bu Hayvanlar Sadece Görsellerdeki Piksel Kadar Kaldı

Dünya Vahşi Yaşam Fonu (WWF) tarafından 2008 yılında başlatılan Population by Pixel (Pikseller ile Popülasyon) isimli kampanya yeniden gündeme geldi. 2008 yılında Hakuhodo C&D tarafından Nami Hoshino, Yoshiyuki Mikami ve Kazuhiro Mochizuki’nin yarattığı işler nesli tükenmekte olan türlerin piksellere ayrılmış görüntülerini içeriyordu. Fotoğraftaki piksel sayısı ise geriye kaç hayvanın kaldığını sayısal olarak gösteriyordu.

JJSmooth44 adlı Imgur kullanıcısı ise gerçekleştirdiği takip projesi ile nesli tükenmekte olan hayvanların güncel sayısına göre projeyi yeniden hayata geçirdi. JJSmooth44, hazırladığı projeyi programlama mücadelesi olarak gördüğünü ifade ediyor. Bazı görsellerde yer alan hayvanların anlaşılamayacak kadar az piksele sahip olduğunu da vurgulayarak kritik sayıda kalan hayvanlara dikkat çekiyor. Tahminen 450 tane kalan Sibirya kaplanları bu duruma örnek verilebilir. Sayıları oldukça az kalan hayvanların görüntüleri anlaşılmayacak kadar kaybolurken onlara göre nispeten daha fazla sayıda olan türlerin bile netliği oldukça bozuk duruyor. Bu durum nesli tükenen hayvanların sayısal verisini etkili bir şekilde gösterme olanağı sunarken onların birçoğunun yakın gelecekte tamamen kaybolabileceği anlamını da taşıyor.

Projede nesli tükenmekte olan 22 hayvan yer alıyor

Nesli tükenmekte olan 22 hayvanın piksel resimlerinin yer aldığı projede Afrika yaban köpeği, Amur Leoparı, Asya fili, Amur kaplanı, Bengal Kaplanı, Siyah Gergedan, Kara ayaklı gelincik, Mavi balina, Bonobo, Borneo orangutanı, Borneo fili, Şempanze, Doğu gorili gibi hayvanlar yer alıyor.

Afrika yaban köpeği | 3 bin ila 5 bin 500 tane kaldı.
Yeşil deniz kaplumbağası | Yaklaşık 3 bin ila 5 bin 500 tane kaldı.
Hindistan fili | Yaklaşık 20 bin ila 25 bin tane kaldı.
Beyaz başlı yunus | Yaklaşı 7 bin tane kaldı.
Asya fili | 40 bin ila 50 bin tane kaldı.
Fin balinası | 50 bin ila 90 bin tane kaldı.
Bengal kaplanı | Yaklaşık 2 bin 500 tane kaldı.

E-bülten'e Abone Ol!

İlgili yazılar

Perrigo’da üst düzey atama

Sebamed, Bio-Oil, Paranit, Predictor, Vectavir, Compeed, Deotak ve Omron...

Unutulmaz Lezzetlerden Yepyeni Bir Atıştırmalık Deneyimi

PepsiCo’nun sevilen atıştırmalık markaları Doritos ve Cheetos, "Değiş Tokuş"...

Biofarma İlaç’ta Üst Düzey Atama: Şirketin Yeni CEO’su Ecz. Gözde Terkan Oldu

80 yılı aşan köklü geçmişiyle Türk ilaç sektörünün lider...

Communication Partner Danone Türkiye’nin İletişim Ajansı Oldu

Sürdürülebilirlik yaklaşımı, inovasyon odağı ve yenilikçi ürün portföyüyle Türkiye’de...

Asperox Retro’dan Nostaljik Bir Yenilik: Geçmişin Özü, Asperox Retro Gücü

Asperox, nesillerdir evlerde kullanılan geleneksel temizlik reçetelerini modern yaşamın...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz