Saran Group’ta Üst Düzey Atama: Zeynep Acar Haksal CEO Oldu

Türkiye merkezli, Avrupan’nın lider spor medyası ve uluslararası spor içerik hakları yönetimi şirketlerinden biri olan Saran Group, CEO görevine Azade Zeynep Acar Haksal’ın atandığını duyurdu. Atamayla birlikte grup, spor içerik hakları yatırımları, yayıncılık ve OTT platformları başta olmak üzere dijital spor medyasındaki büyümesini hızlandırmayı ve uluslararası pazarlardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Spor yayıncılığı, medya hakları ve dijital platform stratejileri alanlarında 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Acar Haksal, son beş yıldır Saran Group bünyesinde görev yapıyordu. Bu dönemde grubun OTT platformu S Sport Plus’ın büyüme stratejisini yöneten Acar Haksal liderliğinde platform, 3 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya ulaşarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital spor platformlarından biri haline geldi.

Saran Group’a katılmadan önce beIN Media Group bünyesindeki Digiturk’te Spor Hakları ve İçerik Stratejisi Direktörü olarak görev yapan Acar Haksal, başta Süper Lig olmak üzere önemli spor hakları yatırımlarında aktif rol aldı. Kulüpler, ligler, federasyonlar ve uluslararası hak sahipleriyle yürütülen anlaşmaların yönetiminde görev alarak premium spor içeriklerinin farklı yayın platformlarında dağıtım süreçlerine liderlik etti.

Kariyerinde daha önce Doğuş Grubu’nda çeşitli editoryal ve yönetsel görevler üstlenen Acar Haksal, Türkiye’nin ilk spor haber kanallarından NTV Spor’un kuruluş ve büyüme sürecinde de görev aldı.

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Saran, atamaya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Zeynep’in spor hakları yönetimi, içerik stratejisi ve dijital platform geliştirme alanlarındaki deneyimi, Saran Group’un yeni dönem büyüme hedefleri açısından büyük önem taşıyor. Küresel spor medyası hızla dönüşürken, bu liderliğin hem uluslararası spor hakları portföyümüzün genişlemesine, hem kanallarımızın hem de S Sport Plus’ın premium spor içerikleri için güçlü bir dijital platform olarak konumunu daha da sağlamlaştırmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Yayıncılık kariyerinin yanı sıra spor ve medya ekosisteminin gelişimine de katkı sağlayan Acar Haksal, daha önce Riot Games’te İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı ve Türkiye’nin ilk profesyonel espor arenasının kurulmasına liderlik etti.

Acar Haksal halen Türkiye Espor Federasyonu yönetim kurulunun ilk kadın üyesi olarak görev yapıyor ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile spor ve kalkınma odaklı projelerde danışmanlık çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası spor organizasyonları, federasyonlar ve medya şirketleriyle uzun yıllara dayanan iş birliklerine sahip olan Saran Group, spor yayıncılığı, uluslararası medya içerik hakları yönetimi, OTT platformları, içerik dağıtımı ve spor pazarlaması alanlarında faaliyet gösteriyor.

E-bülten'e Abone Ol!

İlgili yazılar

Communication Partner Danone Türkiye’nin İletişim Ajansı Oldu

Sürdürülebilirlik yaklaşımı, inovasyon odağı ve yenilikçi ürün portföyüyle Türkiye’de...

Asperox Retro’dan Nostaljik Bir Yenilik: Geçmişin Özü, Asperox Retro Gücü

Asperox, nesillerdir evlerde kullanılan geleneksel temizlik reçetelerini modern yaşamın...

Martı, Türkiye’de Yapay Zeka ile Çalışan Sürücüsüz Paylaşımlı Araç Dönemini Başlatıyor

Türkiye'nin lider mobilite süper uygulaması Martı, otonom araç teknolojilerinin...

Kale Grubu’nda üst düzey atama

Kale Grubu, yapı kimyasalları alanındaki küresel büyüme ve değer...

Subway’den beyaz yakalıların sabah rutinine sıcak bir dokunuş

Subway Türkiye, güne herkesten önce başlayan beyaz yakalıları merkeze...