Fakir Hausgeräte’den kağıtsız gelecek için sürdürülebilirlik adımı

Elektrikli ev aletleri sektörünün öncü markalarından Fakir Hausgeräte, UNDP’nin üç ana sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda çözümler sunan e-garanti platformuyla iş birliği yaptı. Garanti süreçlerini dijitalleştirerek kağıt kullanımını tamamen ortadan kaldıran bu çözüm ile marka, her yıl yaklaşık 40 ton kağıt tasarrufu elde ederek 800 ağacın kesilmesini önleyecek.

Fakir Hausgeräte, müşterilere kağıt formda sunulan garanti belgeleri için her gün binlerce ağacın kesildiği gerçeğinin önüne geçmek adına firmalara dijital garanti çözümleri sunan “e-garanti” uygulaması ile iş birliği yaptı. Hem dijitalleşme yolculuğunda önemli bir adım olan hem de sürdürülebilirlik vizyonunu güçlendiren iş birliği kapsamında marka, alışveriş eden müşterisine anında SMS üzerinden garanti belgesini cep telefonuna iletecek. Böylece dijital ortamda saklanabilen garanti belgesi ihtiyaç olduğunda teknik servise de cep telefonu üzerinden tek bir mesajla iletilebilecek. Çevreyi koruma, toplumsal fayda yaratma ve ekonomik sürdürülebilirliği destekleme çerçevesinde önemli olan bu dijital çözüm, aynı zamanda tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayarak hızlı ve kolay bir kullanıcı deneyimi de sunuyor.

Hedef, 40 ton kağıt tasarrufu

Fakir Hausgeräte, dijitalleştirilen garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile yıllık satışlarında yaklaşık 40 ton kağıt tasarrufu sağlayacak. Bu da yaklaşık 800 ağacın kesilmekten kurtulması anlamına geliyor. Ayrıca, kağıt üretim sürecinde kullanılan enerji ve su tüketiminde azalma sağlanarak, yaklaşık 120 ton karbon emisyonu önlenmiş olacak.

E-bülten'e Abone Ol!

İlgili yazılar

Yemeksepeti 2026 Ramazan verilerini açıkladı: 104 bin pide kuyrukta bekleme zahmeti olmadan sofralara ulaştı

Yemeksepeti’nin 2026 Ramazan verilerine göre sahur saatlerinde yaşanan sipariş patlaması dijital...

Yemek Molasında Oyundan Düşmeye Son! McDonald’s Türkiye’den Oyunculara Özel Yenilik

McDonald’s Türkiye, online oyunlar esnasında özellikle yemek molalarında yaşanan...

PepsiCo Türkiye’den Globale Üst Düzey Atama

PepsiCo Türkiye CMO’su Seren Çankırı PepsiCo Birleşik Krallık ve İrlanda CMO’su olarak...

Sodexo Türkiye’de üst düzey atama: Bora Koçak yeni CEO oldu

Türkiye’de 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Sodexo Entegre...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz